Work like you don’t need the money

Werkplezier – Programma voor organisaties

Werkplezier gaat over nut en trots, over productiviteit en goed presteren

Is het werkplezier onder de medewerkers laag, wacht dan niet te lang met ingrijpen. Een gebrek aan werkplezier leidt tot stress. Uiteindelijk zit een (te) groot deel van je personeel met stressklachten of een burn-out op de bank.

Als je verzuimcijfers stijgen is het echt tijd om in te grijpen

Met het Programma Plezier in je werk, werk ik gedurende een paar weken of maanden aan het scheppen van de voorwaarden om werkplezier te laten terugkeren. Ik analyseer, maak een plan, overleg met leidinggevenden en ga gesprekken aan met de mensen op de werkvloer.

Wat is er aan de hand?

Wat zijn de waarden van de organisatie, hoe is de energie binnen het bedrijf? En hoe past dat bij de medewerkers? Waar lopen mensen mee rond?

Ik werk met het J-DR model, het Job Demands-Recources Model. Een veelgebruikt en helder model om werkstress te beoordelen. Welke kenmerken van het werk vragen energie en welke zijn een bron van energie.

Mijn ‘onderzoek’ en gesprek is in samenwerking met de leidinggevenden en medewerkers, en wat er speelt in hun team.

Dit is geen standaard programma

Soms werk ik anoniem mee binnen de organisatie, als een mystery employee. Dan doe ik een nul-meting en adviseer ik wat nodig is.

Een andere keer is een concrete vraag vanuit het bedrijf de opening van waaruit ik mijn analyse begin. Waarom is er zo’n hoog ziekteverzuim? Of wat kunnen we doen aan ontwikkeling van de medewerkers?

Ik ben graag in gesprek met de mensen op de werkvloer om er met hen achter te komen wat ze leuk vinden en waarom ze hun baan en de organisatie hebben gekozen.

We krijgen boven water wat iemand nodig heeft om weer vol energie naar zijn werk te gaan. Soms trekt iemand de conclusie om een andere baan te zoeken. Ook dat is werkplezier.

Hoe gaat het binnen jouw organisatie met het werkplezier? Het programma is geheel op maat, dus neem (vrijblijvend!) contact met me op.

Scroll naar boven