Van stress naar levenslust

Mind Walk ontmoet
Het maken van je eigen talking stick i.s.m Stéphanie Beijnes

zondag 24 maart

 Wat is een talking stick?

De talking stick  wordt in de indiaanse cultuur gebruikt door de raadsleden om ‘het heilige standpunt’ te delen, waarbij de leden in een cirkel zitten, wat een gevoel van gelijkwaardigheid symboliseert.
Talking sticks worden gebruikt in vergaderingen, trainingen, op scholen, bij het vertellen van verhalen, overal waar groepen mensen met elkaar spreken.

De bedoeling is dat alleen degene die de stok vast houdt spreekt. De anderen luisteren alleen en onderbreken de spreker niet. Dat geeft de spreker de gelegenheid om helemaal zijn eigen verhaal te doen of zijn mening te geven. De luisteraars krijgen de gelegenheid om zich helemaal in te leven in het verhaal van de spreker. Pas als de spreker helemaal begrepen is, kunnen er vragen gesteld worden of aanvullingen gegeven worden door de andere leden van de groep.

Symbolen

De talking stick is versierd met krachtige symbolen. Meestal de symbolen van de eigenaar van de stok.
De symbolen herinneren ons aan de wijsheid van de natuur, cultuur en appelleren aan het beeldend vermogen. 

Wijsheid

De talking stick herinnert ons eraan om de mening van ieder levend wezen te respecteren. Als we naar de wijsheid en lessen van anderen luisteren, kunnen we elkaar beter begrijpen en op een respectvolle manier met 
elkaar omgaan.

Mind Walk
In de ochtend maken we een mooie mind walk, waarbij we natuur elementen verzamelen om onze talking stick te versieren. Tijdens de wandeling staan ontspanning, luisteren en praten centraal. 

Dit alles in een relaxte sfeer met een lekkere lunch, lekkernijen en drankjes. Kortom een heerlijke ontspannen dag, een cadeautje voor jezelf!

De locatie: Pluktuin Natuurtalent, Veldkersweg 50, Rotterdam Schiebroek

We verzamelen om 10.00 uur en sluiten rond 17.00 uur de dag af.

Jouw bijdrage: € 125,00 (incl. btw indien je privé boekt, exclusief BTW met factuur)

Wil je je opgeven of wil je meer informatie? Email Daphne: daphne@wijnstoktraining.nl

of vul het inschrijfformulier in.

Wie zijn wij?

Stéphanie
Mijn naam is Stéphanie Beijnes en ik ben begeleider Rouw & Verlies. Ik heb een kleine 10 jaar ervaring om mensen in een periode van rouw en verlies te begeleiden. Juist in deze tijd kan ik mijn know- how en ervaring in zetten om mensen te ondersteunen. Een tijd waarin het leven een uitdaging is, waarin je merkt dat het je dagelijks functioneren belemmert.
Daarnaast begeleid ik workshops als het maken van jouw eigen talking stick, omdat het juist in deze tijd zo belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren, zonder gelijk een mening te hebben.

 Daphne is  Gecertificeerd MindWalk® trainer

Tijdens een Mind-Walk® lopen we met een kleine groep door de natuur. Opmerkzaam tijdens wandelen, bewegen, voelen, zien, ruiken, ervaren in relatie tot de natuur, andere mensen en vooral in verbinding met jezelf. Aanwezig zijn in het moment, niet om ergens te komen, maar om ergens te zijn.
Naast Mind Walk trainer is Daphne stress en burn out coach en verzuimadviseur.

 

Scroll naar boven