HARTELIJKHEID
1) Behandeling met warme genegenheid 2) Gastvrije bejegening 3) Gastvrijheid 4) Gevoeligheid 5) Gulheid 6) Innigheid 7) Jovialiteit 8) Liefheid 9) Liefkozing 10) Tederheid 11) Vriendelijkheid 12) Vriendschappelijkheid 13) Warmte 14) Zachtheid

 

Veel trainingen op gebied van hartelijkheid (gastvrijheid) zijn gericht op kennis en vaardigheden. Echter dat is niet de bedoeling. We willen geen robots creƫren die gedrag vertonen zonder passie. Echte hartelijkheid is passie gedreven en gaat veel verder dan kennis en vaardigheden. Er is motivatie, gebruikmaken van kernkwaliteiten, zelfkennis en compassie voor nodig.

Wijnstok Training werkt vanuit de filosofie, dat de praktijk de beste leerschool is. Niets leert zo snel als het zelf ontdekken; het zelf doen en het zelf beoordelen. De invulling van de trainingen en workshops is daarom sterk op de praktijk georiƫnteerd. De deelnemers worden voorzien van praktisch toepasbare informatie. De ervaring leert dat deelnemers op deze manier ook veel sneller de kneepjes van het vak onder de knie krijgen.

Een training Hartelijkheid kan onder andere bestaan uit de volgende onderdelen:

Gedrag ( verantwoordelijkheid, professionaliteit)

Communicatie ( contact maken, houding, verbinding houden )

Hartelijkheid (verschil gastvrij en gastgericht en beleving)

Samenwerken (neuzen dezelfde kant op, saamhorigheid gericht op anders werken)